POKAZALI NA NATJECANJU Tko u županiji najbolje zna engleski jezik

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola, testirano je njihovo razumijevanje slušanjem i čitanjem, poznavanje jezičnih zakonitosti i kulture zemalja engleskog govornog područja.

Foto: koprivnica.hr

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Koprivničko-križevačke županije, na natjecanju organiziranom u OŠ ”Braća Radić” pokazali su koliko dobro znaju engleski jezik. Na natjecanju je testirano njihovo razumijevanje slušanjem i čitanjem, poznavanje jezičnih zakonitosti i kulture zemalja engleskog govornog područja.

U katerogiji 8. razreda osnovnih škola najbolji je bio Karlo Punčikar iz OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski” iz Koprivnice dok je drugo mjesto osvojila Marta Kunštić iz OŠ ”Đuro Ester” iz Koprivnice. Treće mjesto su podijelili Danko Delimar iz OŠ ”Braća Radić” iz Koprivnice i Tina Ferenčić iz OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca.

Od drugih razreda gimnazija,  najuspješniji su bili učenici koprivničke Gimnazije ”Fran Galović”.  Bartol Kekez osvojio je prvo, Emilija Sinjeri drugo i Ema Horvat treće mjesto.

U kategoriji drugih razreda srednjih škola Matija Orehovec iz Srednje škole Koprivnica osvojio je prvo mjesto, a Steve Banek iz iste škole drugo mjesto. Luka Roštan iz Strukovne škole Đurđevac osvojio je treće mjesto.

Prvo mjesto u kategoriji četvrtih razreda gimnazija osvojio je Neven Jakopčić iz Gimnazije Ivan Zakmardi Dijankovečki iz Križevaca. Drugo mjesto dijele Ana Kamber iz koprivničke gimnazije i Ivan Kranjčić iz križevačke. Treći je koprivnički gimnazijalac Matija Radotović.

U četvrtim razredima srednjih škola najviše znanja pokazao je Nikola Ivanček iz Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca osvojiviši prvo mjesto. Goran Strunjak osvojio je drugo, a Leonardo Kašić treće mjesto. Obojica su učenici Strukovne škole Đurđevac.

Ne propustite: