Utorak, 6. lipnja 2023.

Pokrenuta službena istraga protiv 31-godišnjaka koji je s 2,72 promila alkohola usmrtio nesretnu Đurđu

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je u petak donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 31-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti se da je u četvrtak oko 9.25 sati upravljao osobnim automobilom državnom cestom kraj mjesta Narta te je ulazeći u blagi zavoj udesno, uslijed alkoholiziranosti i prevelike brzine, izgubio nadzor nad upravljačem osobnog automobila. Potom je automobilom prešao na suprotnu stranu ceste kojom je, iz suprotnog smjera, dolazio osobni automobil kojim je upravljala 63-godišnjakinja i prevozila petogodišnje dijete.

Okrivljeni 31-godišnjak izazvao je prometnu nesreću u kojoj je 63-godišnjakinja zadobila mnogobrojne tjelesne ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće, dok je petogodišnje dijete zadobilo teške tjelesne ozljede.

Nakon ispitivanja okrivljenika pred državnim odvjetnikom, sucu istrage će se predložiti određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, 63-godišnja Đurđa Posavac bila je zdravstvena djelatnica za koju kolege i kolegice imaju samo riječi hvale i opisuju je kao dušu bjelovarske Opće bolnice.

Petogodišnje dijete, inače Đurđin unuk, zadobilo je teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar, a potom žurno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Vozač (31) je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede te je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,72 promila.

Prijeti mu 15 godina zatvora.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti