POKUŠAJ UBOJSTVA ‘Došao sam da mi vrati dug, a on me izudarao sjekiricom za meso’

Nekako sam mu iz ruke iščupao bat za meso koji s druge strane ima sjekiricu te se ustati i uspio pobjeći u taksi - ispričao je muškarac koji je zadobio frakturu lubanje na dva mjesta u dužini do 10 centimetara.

Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka

Muškarac (44), koji je prošlu subotu u stambenoj zgradi na zagrebačkom Pantovčaku 41-godišnjem poznaniku prišao s leđa i zadao mu više udaraca u glavu sjekiricom za meso, priveden je i osumnjičen za pokušaj ubojstva, izvijestila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka.

Nakon pada zbog udaraca, 41-godišnjak je ipak uspio uzeti sjekiricu od napadača i pobjeći.

Nakon pada zbog udarca, 41-godišnjak je ipak uspio uzeti sjekiricu od napadača i pobjeći. Po odlasku s te adrese sam je zatražio liječničku pomoć te mu je u KB Sestre milosrdnice i pružena, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Intenzivnim traganjem za osumnjičenim pronađen je na ulici u centru grada i doveden je u službene prostorije policije.

Nakon provedenog i dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Pretučeni muškarac ispričao je svoju stranu priče za Jutarnji list. Rekao je kako mu je 44-godišnjak dugovao 1800 kuna koje mu je posudio da ‘podmiri neke kartice’.

– U subotu predvečer me nazvao njegov cimer, koji živi s njim u stanu, koji mi je rekao da mi je dotični ostavio novac i da dođem po njega. Sjeo sam u taksi, otišao i pozvonio na portafon. Javio se cimer i pozvao me gore, ali rekao sam mu neka on siđe dolje. I sišao je u ulaz stubišta razgovarajući na mobitel. Čekao sam da završi i u tom trenutku sam s leđa dobio snažan udarac u glavu. Uslijedilo ih je još nekoliko, a zatim sam pao i izgubio svijest. Nekako sam se uspio probuditi sav krvav, a iznad sebe sam vidio 44-godišnjaka kako mi se smije u lice. Nekako sam mu iz ruke iščupao bat za meso koji s druge strane ima sjekiricu te se ustati i uspio pobjeći u taksi – ispričao je muškarac koji je zadobio frakturu lubanje na dva mjesta u dužini do 10 centimetara.

Inače, pretučenom 41-godišnjaku se trenutačno sudi da je lani na Prisavlju zajedno s još jednim muškarcem zapalio skupocjeni džip vlasniku lanca staračkih domova Želimiru Kastelanu. On kaže kako napad nema veze s tim te da mu se sudi za nešto što uopće nije učinio.

Ne propustite: