POLAGANJE VIJENACA U NOVSKOJ Počast poginulim braniteljima odali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i gradski vijećnik Saša Cestar

Komemoraciju poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na zapadno-slavonskom ratištu i ove je godine organizirao Grad Novska.

Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i gradski vijećnik Saša Cestar u utorak su prisustvovali programu komemoracije, polaganju vijenaca i odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima 1991. – 1995. u Novskoj.

Na ratištu u Novskoj sudjelovalo je 1200 branitelja s područja Koprivničko-križevačke županije, a 23 ih je poginulo.

Na početku komemoracije održana je Sveta Misa, a potom je kod spomen obilježja uslijedilo polaganje vijenaca od strane brojnih izaslanstava. Vijence su uz roditelje i obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz četiri hrvatske županije, položili državno izaslanstvo, izaslanstva županije Policijske uprave sisačko-moslavačke, izaslanstva gradova i općina, te predstavnici brojnih udruga proteklih iz Domovinskog rata.

Komemoraciju poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na zapadno-slavonskom ratištu i ove je godine organizirao Grad Novska.

Pokrovitelji su bili Ministarstvo hrvatskih branitelja, Bjelovarsko-bilogorska županija, Koprivničko-križevačka županija, Zagrebačka županija te i ove godine županija domaćin, Sisačko-moslavačka.

Ne propustite: