POLICAJCI I DJECA Vrtićarci iz Goričana, Preloga i Cirkovljana učili o sigurnosti i ponašanju u prometu

U sklopu akcije "Moj prijatelj policajac i ja u prometu" djeci je održano kratko predavanje na temu usvajanja pravila prometne kulture s posebnim osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Foto: PU Međimurska

Provedene su preventivne aktivnosti s djecom područnih vrtića “Ružica” u Goričanu, “Fijolica” u Prelogu i područnog vrtića u Cirkovljanu!

U ponedjeljak od 11 do 13 sati kontakt policajac Policijske postaje Prelog, Spomenko Gojsek i policijski službenik Saša Rihtarec s policijskim psom Atari, posjetili su područne vrtiće “Ružica” u Goričanu, “Fijolica” u Prelogu i Cirkovljanu.

U sklopu akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu” djeci je održano kratko predavanje na temu usvajanja pravila prometne kulture s posebnim osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog dijela predavanja u cilju što kvalitetnijeg pripremanja djece za predstojeće samostalno kretanje u školu, djeci je vani u neposrednim blizinama navedenih dječjih vrtića ukazano i na stvarne uvjete prometovanja po prometnicama kao i na opasnosti koje im prijete na cesti.

Polaznici dječjih vrtića ujedno su upoznati s radnim okružjem i načinom rada policije, kako bi djeca od svojih najmlađih dana prihvatila policiju kao svojeg prijatelja i pomagača. Djeca su pritom na njima prilagođen način i prikladno njihovom uzrastu, upoznata sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti policiji za pomoć, a isto tako ih se upoznalo s postupanjem policije u slučaju pojave rizičnih i drugih društveno neprihvatljivih ponašanja.

Najviše oduševljenja djeca su pokazala fotografirajući se s policijskim službenikom Službe kriminalističke policije koji je predstavio službenog psa za detekciju droga Atarija. Na ovakav način druženja s djecom nastavljena je uspješna suradnja Policijske postaje Prelog i dječjih vrtića u sklopu preventivnih aktivnosti policajaca u zajednici, stoji na internetskim stranicama Policijske uprave Međimurske.

Foto: PU Međimurska
Foto: PU Međimurska
Ne propustite: