Petak, 3. veljače 2023.

Policija objavila detalje stravične prometne nesreće u kojoj je poginula žena

Smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW, a vozačica je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava

Preporučujemo

Policija je objavila detalje stravične prometne nesreće koja se dogodila petak na autocesti A3 kod Ivanić Grada u kojoj je poginula jedna osoba.

“Jučer oko 14.25 sati (56 km + 500 m) 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka. Dolaskom do 56 km i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama (magla) te gustoći prometa (kolona vozila) iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja, a koja se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Od naleta VW je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke Mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.

U prometnoj nesreći, smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW, a vozačica je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

“Od 14.25 do 18.10 sati u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio u obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, do 21.55 sati odvijao se otežano lijevom prometnom trakom”, stoji u policijskom priopćenju.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika uz asistenciju ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće 52-godišnji vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je PU zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti