Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Motociklist Ivan izgubio je život zbog pijanog vozača bez vozačke dozvole

Preminuli 32-godišnji motociklist Ivan Međimurec iz Svetog Križa šesta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini

Preporučujemo

Poznati su detalji stravične prometne nesreće u kojoj je u četvrtak oko 16.10 sati na raskrižju u Novom Selu Rok smrtno stradao 32-godišnji motociklist Ivan Međimurec iz Svetog Križa.

Naime, 43-godišnji vozač VW Transportera, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,47 promila, skretao je iz Ulice Rade Končara u Ulicu Vladimira Nazora, a da pritom nije propustio motocikl koji je dolazio iz suprotnog smjera. Osim toga, vozačka dozvola istekla mu je u lipnju 2019. godine.

Zbog oduzimanja prednosti prolaska, u stražnji dio kombija prednjim dijelom Kawasakija, čakovečkih registarskih oznaka, naletio je 32-godišnji motociklist. Uslijed siline udara motocikl i njegov vozač odbačeni su na zemljanu površinu kraj ceste gdje je motociklist udario u metalni stup postavljenog prometnog znaka. Nažalost, liječnički tim hitne medicinske pomoći na mjestu događaja konstatirao je smrt motociklista.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policajcima obavila je zamjenica županijske državne odvjetnice te je pritom naložila sudsku obdukciju.

Od 16.25 do 20.47 sati zbog obavljanja očevida za sav promet je bila zatvorena Ulica Rade Končara te se odvijao okolnim ulicama.

Uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 43-godišnji vozač kombija tijekom petka predat će se pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Preminuli 32-godišnji motociklist šesta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

- Advertisement -

Najnovije objave