Subota, 4. prosinca 2021.

Policija otkrila uzrok požara u dvorištu Svetišta u Mariji Bistrici

U požaru su u potpunosti izgorjele tri gospodarske zgrade, dok je na jednoj gospodarskoj zgradi u potpunosti izgorjelo krovište

Preporučujemo

Tijekom noći, 12./13. listopada, došlo do požara gospodarskih zgrada uz crkvu Hrvatskog nacionalnog Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Marija Bistrica, Javne vatrogasne postrojbe Zabok, te Dobrovoljna vatrogasna društva iz Marije Bistrice, Laza Bistričkog i Tugonice-Podgrađe.

U požaru su u potpunosti izgorjele tri gospodarske zgrade, dok je na jednoj gospodarskoj zgradi u potpunosti izgorjelo krovište.

– Obavljenim očevidom na mjestu događaja koji su obavili inspektori zaštite od požara i eksplozija i vještaci za požare i eksplozije Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed zapaljene plastične kante za otpad od odbačenog neugašenog lampiona, nakon čega se vatra proširila na drveni okvir prozora te na krovišta objekata – izvijestili su iz PU krapinsko-zagorske.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na nekoliko milijuna kuna.

Najnovije objave