Srijeda, 8. prosinca 2021.

Policija pojačano provjeravala kamione i autobuse, uhvaćeni neki koji su radili ‘prekovremeno’

Osim vozača, zbog spomenutih prekršaja biti će sankcionirane i pravne osobe vlasnici vozila i odgovorne osobe u pravnim osobama

Preporučujemo

U srijedu, 13. listopada, od 9 do 13 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzor teretnih vozila i autobusa“. Akcija je provedena u suradnji s PU virovitičko-podravskom.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 30 teretnih vozila i jednog autobusa. Prilikom nadzora autobusa nisu utvrđeni prometni prekršaji, dok je prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno 15 prometnih prekršaja. Utvrđeno je 10 prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i pet prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (prekoračenje dnevnog vremena vožnje i neposjedovanje tahografskih listića).

Osim vozača, zbog spomenutih prekršaja biti će sankcionirane i pravne osobe vlasnici vozila i odgovorne osobe u pravnim osobama.

Tijekom akcije zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su sudjelovali vozači teretnih vozila. U prometnim nesrećama vozačica osobnog automobila je lakše ozlijeđena, a za vozača teretnog vozila, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

Najnovije objave