Subota, 25. lipnja 2022.

Policija stala na kraj serijskom pljačkašu pošte, ljekarne i trgovine

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 37-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku

Preporučujemo

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 10 kaznenih djela razbojništva od kojih je dva kaznena djela počinio zajedno sa 41-godišnjakinjom.

Naime, policajci su potvrdili svoju sumnju da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima 37-godišnjak počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti.

Razbojništva je počinio tako da bi ušao u poštu te verbalno prijeteći, a u jednom slučaju prijeteći i medicinskom špricom krao novac, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Također, sumnja se da su 37-godišnjak i 41-godišnjakinja 31. ožujka u popodnevnim satima došli do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici te ušli unutra gdje su fizički napali zaposlenicu i ukrali novac. Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su ponovno u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici ukrali novac.

Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju. Sumnja se da je osumnjičeni 37-godišnjak istog dana došao u pekarnicu u Dankovečkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom ukrao novac, a početkom travnja u popodnevnim satima došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti te prijeteći medicinskom špricom ukrao novac.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijeteći medicinskom špricom počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi se domogao novca.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 37-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave