Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Policija u kući pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

Sumnja se da je 28-godišnjak uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i uređaja za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u obiteljskoj kući na području Maksimira, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i uređaja za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja.

Marihuana
Kućni laboratorij u Maksimiru // Foto: PU zagrebačka

U takvim uvjetima je sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili provedenom pretragom obiteljske kuće u kojoj je pronađen improvizirani laboratorij sa umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj bilja u kojem je zasađeno 13 komada stabljika marihuane te ukupno 209 grama marihuane pakirano u četiri staklenke, te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima droge, kao i predmeti za pakiranje droge.

Marihuana
Marihuana u laboratoriju // Foto: PU zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti