Subota, 4. prosinca 2021.

Policija u obiteljskoj kući pronašla improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane

47-godišnjak je uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na adresi prebivališta u Gornjem Laduču, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio, po sazrijevanju sušio, usitnjavao, vagao i prepakiravao te tako dobivenu drogu dalje prodavao”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

U srijedu, 23. lipnja, od 16.30 do 18.10 sati pretragom obiteljske kuće na adresi prebivališta osumnjičenog, pronađen je improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem se nalaze uređaji za osvjetljavanje biljaka te ventilaciju i filtriranje zraka, oko 6207,0 grama marihuane pakirane u 23 plastične vrećice i dvije staklenke, oko 7000,0 grama vlažnog lišća marihuane, oko 2490,0 grama suhih stabljika i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 47-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Najnovije objave