Petak, 12. kolovoza 2022.

Policija u stanu tražila marihuanu, a osim nje pronašla automatsku pušku i streljivo

Sumnja se da je osumnjičeni u stanu u Novom Zagrebu sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao te je tako pripremljenu preprodavao

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je 48-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u stanu u Novom Zagrebu sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao te je tako pripremljenu preprodavao.

Policijski službenici su 20. srpnja 2022. godine obavili pretragu stana osumnjičenog u Novom Zagrebu gdje su pronašli šest zasađenih stabljika marihuane visine od 80 do 160 cm i ukupno 151 gram marihuane pakirane u šest plastičnih paketića.

Ujedno je u stanu pronađena jedna automatska puška s dva pripadajuća spremnika unutar kojih se u nalazilo po 30 komada streljiva te još 465 komada puščanog streljiva.

Policijski službenici će protiv osumnjičenog 48-godišnjaka redovnim putem podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok je osumnjičeni predan u Zatvor u Zagrebu, temeljen naredbe Županijskog suda u Velikoj Gorici, radi izvršavanja kazne zatvora.

- Advertisement -

Najnovije objave