POLICIJA UPOZORAVA Čuvajte se prijevara putem interneta

Budite oprezni, a ako ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Policijska uprava međimurska u srijedu je zaprimila obavijest muškarca s područja Međimurske županije o prijevari putem interneta.

Naime, prije nekoliko dana preko internetskih stranica oštećeni je pronašao oglas o kupnji zlatnika čiju je cijenu s prodavateljem dogovorio putem poruka, dok je novac uplatio preko bankovnog računa.

S obzirom na to da do današnjeg dana nije primio uplaćenu robu te se osoba s kojom je kontaktirao više ne javlja, smatra da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Apeliramo na građane da olako ne prihvaćaju neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da fizički na adekvatni način prvo provjere oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke, odnosno fizičke osobe prodavatelja, osobno ili osobom od povjerenja u inozemstvu. Tek nakon tih ostvarenih preduvjeta, valja eventualno sklapati poslove. U svakom slučaju, budite oprezni, a ako ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju”, priopćili su iz PU međimurske.

Ne propustite: