Srijeda, 29. lipnja 2022.

Policiji i carini rekao da prevozi opremu i cijevi za ventilaciju, a švercao je šest tona duhana

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 66-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenja isprave.

Tereti se da je 30. ožujka na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska, kršeći mjeru samoizolacije, iako je znao da je promet duhanom na području Hrvatske ograničen, u tovarnom prostoru teretnog vozila prevezao iz Slovenije u Hrvatsku, bez prijavljivanja carini više od šest tona suhog duhana u listu prešanog u blokove, bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Tereti se i da je, radi prikrivanja tereta kojeg prevozi, u popratnoj dokumentaciji koju je predao carinskim i policijskim službenicima neistinito prikazao da prevozi 17 paleta opreme i cijevi za ventilaciju.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

- Advertisement -

Najnovije objave