POLICIJSKA AKCIJA NA KOPRIVNIČKOM PODRUČJU Čak 20 od 35 biciklista bilo je u prekršaju

Vozači bicikla najčešće su kršili prometna pravila vezana uz korištenje površine koja nije namijenjena za kretanje biciklista, nepravilnog prelaska preko pješačkog prijelaza te nekorištenje svjetala na biciklu u vrijeme smanjene vidljivosti/noći.

Ilustracija // Foto: Klikaj.hr

Postaja prometne policije Koprivnica u srijedu je provela preventivno-represivnu akciju nadzora kretanja biciklista.

“Tom prilikom kontrolirano je 35 biciklista i šest osobnih automobila. Vozači bicikla najčešće su kršili prometna pravila vezana uz korištenje površine koja nije namijenjena za kretanje biciklista, nepravilnog prelaska preko pješačkog prijelaza te nekorištenje svjetala na biciklu u vrijeme smanjene vidljivosti/noći”, priopćili su iz policije.

Vozačima bicikala izdano je 20 upozorenja za ove prekršaje, a sankcionirana su i dva vozača zbog korištenja mobilnog uređaja tijekom vožnje i ne postupanja po prometnom znaku.

U sklopu akcije provedena su dva edukativna predavanja u Srednjoj školi Koprivnica na temu sigurnog kretanja u prometu u svojstvu biciklista.

Tijekom akcije vozačima bicikla, koji su zatečeni u prekršaju, podijeljeni su prigodni letci s namjerom da obnove znanje iz prometnih pravila u svojstvu biciklista kako bi bili sigurni sudionici u prometu.

Ne propustite: