POLICIJSKA POTJERA Uhićena trojica mladića koji su pijani ludovali po cesti i pucali iz pištolja!

Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive policijske ophodnje.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U utorak u kasnim večernjim satima Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojave o pucanju iz vatrenog oružja u Mačkovcu i Žiškovcu.

Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive ophodnje.

Nekoliko minuta kasnije, u Krištanovcu policajci iz Murskog Središća pronalašli su srebrni BMW, čakovečkih registarskih oznaka, u kojem su, postojala je sumnja, nalazile osobe koje su pucale.

Nakon upućenih svjetlosnih i zvučnih signala, vozač BMW-a nije se zaustavio, već je nastavio vožnju.

Nakon nekog vremena, vozač je zaustavio automobil te su policajci započeli sa službenim postupanjem (provjera identiteta).

Trojica muškaraca u dobi od 22, 26 i 33 godine oglušili su se na izdana upozorenja i naredbe policajaca te su uz uporabu sredstava prisile uhićeni i privedeni u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da su upravo oni oko 21 sat u Mačkovcu i Žiškovcu iz BMW-a pod utjecajem alkohola, i to 33-godišnjak (1,87 promila) i 26-godišnjak (2,14 promila), pucali u zrak iz plinskog pištolja.

Plinski pištolj je pronađen i oduzet od 33-godišnjaka.

Tijekom istraživanja utvrđeno je da je alkoholizirani dvojac počinio više prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama te su uz optužni prijedlog dovedeni danas, u srijedu, dežurnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu.

Ne propustite: