POLJSKA Pisanica od srca krasi i Varšavu

"Pisanica od srca" postavljena je na središnjem ulaznom mjestu u Nacionalnom muzeju koji ima gotovo milijun umjetničkih eksponata direktor Muzeja Jerzy Miziolek zahvalio je na realizaciji ovog projekta i zaželio nastavak suradnje i na drugim projektima s hrvatskim partnerima.

Nakon Krakowa, u sklopu predstavljanja Koprivničko-križevačke županije u Republici Poljskoj, Pisanica od srca stigla je i u Varšavu.

Delegacija Koprivničko-križevačke županije predvođena županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom i pomoćnicom direktora županijske Turističke zajednice Kristinom Sočev, svečano je predstavila dvije pisanice u kraljevskom parku Łazienki i Nacionalnom muzeju u Varšavi.

U nazočnosti pročelnice za kulturu i pročelnika za marketing Grada Varšave Aldone Machnowske-Gora i Jaceka Najdera i direktora Parka Łazienki Zbigniewa Wawera, veleposlanik Tomislav Vidošević i župan Darko Koren svečano su predstavili projekt “Pisanice od srca” na jednom od najatraktivnijih mjesta u Varšavi, u središnjem dijelu najposjećenije i omiljene lokacije građana Varšave i Poljske i mnogobrojnih turista u kraljevskom Parku Łazienki.

“Pisanica od srca” postavljena je na središnjem ulaznom mjestu u Nacionalnom muzeju koji ima gotovo milijun umjetničkih eksponata direktor Muzeja Jerzy Miziolek zahvalio je na realizaciji ovog projekta i zaželio nastavak suradnje i na drugim projektima s hrvatskim partnerima.

U realizaciji cijelog projekta sudjelovali su Hrvatska turistička zajednica i tvrtka Podravka.

Župan je u svom govoru istaknuo dugogodišnju povijesnu i kulturnu vezu poljskog i hrvatskog naroda i pozvao domaćine da posjete Koprivničko-križevačku županiju i razgledaju prirodne ljepote i znamenitosti.

Naglasak je na Hlebinama kao ishodištu naivne umjetnosti. Također je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, a razgovaralo se i o daljnjim mogućnostima suradnje.

U Varšavi je također predstavljena turistička ponuda klastera Središnja Hrvatska, a događanjima je prisustvovala i direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Pisanice su oduševile građane Varšave, a jedna će im ostati kao poklon i biti izložena ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Poljskoj.

Projekt Pisanica od srca realiziran je uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, a pokrenula ga je županijska Turistička zajednica prije 12 godina.

Velike pisanice dosad su proputovale gotovo cijeli svijet i svojim motivima naive oduševljavaju ljubitelje umjetnosti u svim zemljama.

Izvor: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije

Ne propustite: