‘POMELE’ KONKURENCIJU Košarkašice iz Virja prvakinje su Hrvatske

Ekipa Podravca je na Završnici osvojila 1. mjesto, ekipa Trešnjevke 2009 2. mjesto, Ragusa iz Dubrovnika 3., a Šibenik 4. mjesto.

Izvor fotografije: Općina Virje

Ženski košarkaški klub Podravac Virje proteklog je vikenda bio domaćin ovogodišnje Završnice Prvenstva Hrvatske za djevojčice do 13 godina. Na Završnom turniru nastupile su, uz domaći Podravac i ekipa Raguse iz Dubrovnika, Trešnjevke 2009 iz Zagreba te ekipa Šibenika.

U subotu je između utakmica održano svečano Otvorenje Završnice te su tom prilikom ekipi Podravca podijeljene i Plakete koje su djevojke Podravca dobile prilikom svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama za 2019. godinu u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije.

Naime, u kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe, ekipa Podravca bila je nominirana čak dva puta i to u dobnim kategorijama U12 i U13 s osvojenim 2. i 3. mjestom u Hrvatskoj.

Košarkašice Podravca su u subotu s uvjerljivih 84:32 pobijedile Šibenik, a u nedjelju su nadigrale zagrebačku Trešnjevku 2009 s uvjerljivih 64:50. Virovke su od početka imale vodstvo i cijelo vrijeme kontrolirale igru i rezultat, a ni u jednom trenutku nisu dozvolile Zagrepčankama da ugroze njihovu pobjedu i osvajanje titule prvakinja.

Iva Šoš / Izvor fotografije: Općina Virje

Na Završnici u redovima Virovki briljirala je Iva Šoš koja je najbolja igračica, najbolji strijelac i skakačica, a pripala joj je i titula najkorisnije igračice (MVP) Završnice. U idealnu petorku Završnog turnira iz Podravca je, uz Ivu Šoš, izabrana i Tena Popović te Marta Pranjić i Lena Bilić, obje iz Trešnjevke 2009 te Marta Lončar iz Raguse.

Za Podravac su pod vodstvom Damira Betlehema igrale Lana i Tena Popović, Barbara Šklebar, Leonarda Hrženjak, Iva Šoš, Antonia Čimin, Lea Hudjek, Iva Bednaić, Jelena Fancev i Vita Šandor. Pehare, medalje, priznanja i plakete ispred Hrvatskog košarkaškog saveza podijelile su Tatjana Jacović i Danira Nakić Bilić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednica Kluba Nataša Sušanj i član Izvršnog odbora Podravca Robert Čimin.

Ekipa Podravca je na Završnici osvojila 1. mjesto, ekipa Trešnjevke 2009 2. mjesto, Ragusa iz Dubrovnika 3., a Šibenik 4. mjesto.

Izvor: Općina Virje

Ne propustite: