POREZNA I CARINA PONOVNO U AKCIJI Evo tko će im u idućih tjedan dana biti pod povećalom

Nadzori će se svakodnevno provoditit uz 24-satnu nazočnost na terenu.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave, s ciljem sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti od 8. do 14. kolovoza nadzore fiskalizacije na cijelom području Hrvatske.

Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe.

“Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Napominjemo da u sustavu fiskalizacije svakodnevno pratimo i analiziramo podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provodimo nadzorne aktivnosti”, ističu iz Ministarstva financija.

Podsjećaju i da su 1. srpnja pokrenuli novu kampanju i nagradnu igru “Bez računa se ne računa” te vas pozivaju da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu.

U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine.

“Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac!”, zaključuju oni.

Ne propustite: