POREZNA I CARINSKA UPRAVA Ovog puta između ostaloga nadziru se štandovi i tržnice

Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

  • proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda,
  • trgovine na malo na štandovima i tržnicama i
  • iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 24. do 31. listopada.

    Primjenom suvremenih metoda i tehnika ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.

    Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

    Svi građani, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost mogu prijaviti sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr

Ne propustite: