Posljednja predbožićna duhovna obnova u varaždinskoj katedrali

Gost posljednje duhovna obnova u sklopu „Četvrtkuj advent u katedrali“ na temu „Svećenik (ni)kaj specijalnoga?“ u varaždinskoj katedrali puta bio je vlč. Dragutin Goričanec.

Dragutin Goričanec // Foto: Privatna arhiva

U četvrtak je održana posljednja duhovna obnova u sklopu „Četvrtkuj advent u katedrali“ na temu „Svećenik (ni)kaj specijalnoga?“. Gost je ovog puta bio vlč. Dragutin Goričanec, nadbiskupski povjerenik za osobe s posebnim potrebama, župnik iz župe Uzvišenja Sv. Križa u Završju.

Prije nekoliko godina dobio je nagradu Ponos Hrvatske za predan rad s ljudima s društvene margine – prostitutkama, beskućnicima, ovisnicima i osobama s invaliditetom. Poznat je i po tome da dok je bio župnik u Vrhovcu, župljani nisu dolazili na mise jer nisu imali prijevoz, pa je župnik svojom ušteđevinom kupio minibus i položio vozački ispit za D kategoriju, te svako jutro dolazio po župljane, vozio ih na misu i vraćao ih kući.

Goričanec je punoj varaždinskoj katedrali prevodio misno slavlje, a nakon mise vodio duhovnu obnovu  gdje je govorio svoja iskustva o ljudima koji su u potrebi, svodnicima, prostituciji i invalidima. Nakon što je vlč. Goričanec ispričao neke dijelove svoga života i iskustva, nastavilo se s Klanjanjem.

-Ovdje je jedna lijepa atmosfera u katedrali i vidim da se lijepo pripremaju za Božić. Baš sam se lijepo ovdje osjećao. Nastojim svjedočiti, a svakako ću opet doći ako me pozovu – rekao je poslije svega vlč. Dragutin Goričanec

– Nastojimo napraviti prostor za osobe s invaliditetom gdje ćemo imati duhovne obnove i gdje će mladi moći pomagati i duhovno se obnavljati – rekao je Goričanec i kazao kako će to uspjeti uz pomoć dobrih ljudi, te da već imaju neke dozvole za gradnju, samo trebaju ljude.

Ne propustite: