POSLOVNA ZONA ‘DRAVSKA’ Potpisani su novi ugovori s poduzetnicima, evo što slijedi

Dva trgovačka društva potpisala su s Gradom Koprivnicom Ugovor o osnivanju prava građenja.

Foto: Grad Koprivnica

Dva trgovačka društva potpisala su s Gradom Koprivnicom Ugovor o osnivanju prava građenja, a s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture za realizaciju poduzetničkih pothvata.

Današnjim potpisima gradonačelnika Mišela Jakšića u ime Grada Koprivnice, omogućen je daljnji razvoj trgovačkog društva LIGO GRUPA d.o.o. koje će u poslovnoj zoni “Dravska” izgraditi proizvodni objekt kako bi proširio i povećao proizvodnju aluminijske bravarije i montažu staklenih i ventilirajućih fasada.

Trgovačko društvo SUPERPRINT d.o.o. će u poslovnoj zoni “Dravska” izgraditi poslovnu građevinu u kojoj će obavljati grafičke usluge i usluge digitalnog i offset tiska.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića potpisivanju su uz predstavnike potpisnika Ugovora u ime Grada Koprivnice prisustvovali pročelnik Ureda za financije, gospodarstvo i europske poslove Zdravko Punčikar i voditeljica odsjeka za upravljanje nekretninama Đenis Sambol.

Naime, Program predstavlja skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Koprivnice.

Navedenim Programom poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta. Programom su obuhvaćene osim postojećih pogodnosti vezane uz kupoprodaju zemljišta i komunalnu naknadu, pogodnosti vezane uz komunalni doprinos koje su prilagođene željenom pravcu razvoja gospodarstva i pogodnosti vezane uz osnivanje prava građenja.

Ovim načinom omogućuje se poduzetnicima osim kupnje zemljišta u poduzetničkoj zoni i realizacija izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: