POTPISAN UGOVOR Kreće se s rekonstrukcijom zgrade dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici

Početak radova predviđen je za lipanj, a završetak najkasnije do 31. kolovoza,

Foto: Grad Koprivnica

U suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever, Koprivnica je krajem 2016. godine započela s provođenjem međunarodnog EU projekta Prominent MED.

Cilj je provesti projekte cjelovite obnove zgrada u četiri partnerske zemlje (Hrvatskoj, Italiji, Portugalu i Španjolskoj) korištenjem relativno novog postupka javne nabave inovacija.

U Hrvatskoj će projekt biti proveden u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica. Cilj ovog pilot projekta je isporučiti inovativno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu rekonstrukciju zgrade pa će Grad Koprivnica u 2019. godini implementirati osmišljeno rješenje na montažnoj zgradi dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici.

“Kao Grad jako volimo pokazivati i naglašavati svoju snažnu komponentu koja je okrenuta prema najmlađima i sigurno je lijepo kad se možemo pohvaliti dizanjem materijalnih prava našim odgojiteljicama i brojem obrta dadilja. Uz najniže cijene vrtića u Republici Hrvatskoj, uveli smo i popust na drugo dijete i besplatan smještaj za treće dijete iz obitelji. Za ovu i iduću godinu smo najavili značajna ulaganja u odgojno – obrazovne institucije, a već sada možemo reći da se radi o iznosu većem od 10 milijuna kuna. Dječji vrtić Loptica nam je izuzetno važan jer je u samome centru grada, a isto tako u zadnjih 38 godina nije bilo značajnih ulaganja u taj objekt”, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece, a uz sve to i produljiti vijek trajanja zgrade.

Vrijednost ugovorenih radova s PDV-om iznosi 2.765.205,00 kuna. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje s 46 posto vlastitih sredstava, a 54 posto sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED.

Nakon završetka postupka za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Termika Ružić j.d.o.o. – obrt Mijatović – Desing d.o.o. koja će radove provesti na način “projektiraj i gradi”.

“Projektiraj i gradi” znači da Grad Koprivnica ovim postupkom nabavlja pružanje usluga projektiranja Glavnog projekta unutarnje i vanjske rekonstrukcije izvođenje radova opsežne rekonstrukcije prema izrađenom Glavnom projektu unutarnje i vanjske rekonstrukcije i projektantskom troškovniku.

Odabrani izvođač je za obje mjere predložio prihvatljiva inovativna rješenja, a nakon potpisa ugovora krenut će s projektiranjem radova.

Početak radova predviđen je za lipanj, a završetak najkasnije do 31. kolovoza, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: