POTPISANO PISMO NAMJERE Pet župana potpisalo dokument o sklapanju razvojnog sporazuma

Uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, Pismo su potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Bjelovarsko-Bilogorske županije Damir Bajs i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Energetskom centru Bračak u Zaboku, jučer, u utorak, župani Sjeverne i Središnje Hrvatske potpisali su Pismo namjere o sklapanju razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, Pismo su potpisali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Bjelovarsko-Bilogorske županije Damir Bajs i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Nakon svečanog potpisivanja, župani su se obratili javnosti obrazloživši glavne ciljeve koje kao supotpisnici Razvojnog sporazuma žele postići s jasnim naglaskom jačanja konkurentnosti i uravnoteženja regionalnog razvoja.

Tom prilikom župan Koren je kazao kako je jedan od glavnih ciljeva Pisma namjere zaštita interesa svih stanovnika koji žive na prostoru Sjeverne i Središnje Hrvatske jer su zbog toga kao dužnosnici i zadobili povjerenje ljudi koji su ih odabrali za svoje predstavnike.

“Unatoč našim posebnostima, naše županije imaju mnogo toga zajedničkog, a od Vlade koja je naš partner tražimo da nam omogući još lakše povezivanje koje će biti na korist svim stanovnicima ovog velikog i prosperitetnog područja. Ova inicijativa i pregovori s državnim tijelima je možda kao partija šaha, no mi ne želimo biti niti pijuni, niti kraljevi već želimo omogućiti našim stanovnicima što bolje uvjete za život kroz zajedničke razvojne projekte. Ovim potpisivanjem Pisma namjere očekujemo mnogo, a od države tražimo trajnu orijentaciju i partnersku pomoć u traženju rješenja svih onih tema koje nas opterećuju. Želimo znati gdje smo sada i kuda idemo te koji je stav Vlade po pitanju razvoja našeg kraja. Nadamo se da će potpisivanje ovog sporazuma tome značajno pridonijeti”, izjavio je župan Koren.

Supotpisnici Pisma namjere jasno su naznačili kako kroz zajedničke strateške projekte žele doprinijeti jačanju konkurentnosti i uravnoteženju regionalnoga razvoja, ostvarenju trajnog gospodarskog rasta te stvaranju preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i privlačenju investicija svih pet županija, ali i cijeloj državi.

Svi župani supotpisnici Pisma namjere zaključno su se složili kako parametri pokazuju da znaju prepoznati potrebe građana te kako realizirati projekte. Uz to su izrazili nadu da će Vlada potpisati ovaj sporazum kako bi što prije mogli krenuti s početkom realizacije projekata koje su od strateških interesa za svih pet županija, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: