POVEĆANJE SIGURNOSTI U Đurđevcu se gradi pješački most

U tijeku je i izrada nove odluke o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.

Foto: Grad Đurđevac

Paralelno uz izgradnju kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića u Đurđevcu, krenula je i izgradnja pješačkog mosta uz postojeći cestovni most preko kanala Čivićevac.

Trenutno se radi na proširenju ceste s obje strane na postojećem mostu te se postavlja nosiva konstrukcija za pješački most.

Gradonačelnik Hrvoje Janči naglasio je kako je cilj grada povećati sigurnost svih sudionika u prometu kroz nova prometna rješenja.

Foto: Grad Đurđevac

“Ozbiljno smo shvatili problem prometne sigurnosti, stoga smo još prošle godine krenuli s aktivnostima i projektima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na nekoliko kritičnih raskrižja. Postavljene su i nove uzdignute plohe s pješačkim prijelazima kod škole i kod ŠRC-a, a nakon što je obnovljen postojeći cestovni most, krenuli su i radovi na izgradnji pješačkog mosta koji će doprinijeti većoj sigurnosti pješaka koji su do sada morali prolaziti uskom stazom po starom mostu”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je izuzetno zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

U tijeku je i izrada nove odluke o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: