POVELJA PRIJATELJSTVA Đurđevac i mađarski grad Csurgó i službeno potvrdili dobre odnose i suradnju

Cilj ove suradnje je izgradnja, proširenje i produbljivanje prijateljskih odnosa te predstavljanje povijesnih i kulturnih vrijednosti, očuvanje i održavanje tradicije, kao i sudjelovanje u međusobnim događanjima.

Foto: Grad Csurgó // Preuzeto s internetskih stranica Grada Đurđevca

Tijekom proteklog vikenda u mađarskom gradu Csurgó potpisan je sporazum o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Csurga i Grada Đurđevca.

Dugogodišnji prijateljski odnosi ovih dviju gradova koji se ponajprije gradio na projektima prekogranične suradnje i razmijeni iskustava u turističkom i kulturnom području, ovim činom su i službeno potvrđeni.

Potpisivanje sporazuma priređeno je u sklopu obilježavanja 1000. obljetnice postojanja grada Csurga. Sporazum o prijateljstvu su potpisali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i gradonačelnik Csurga János Füstös. Tom prigodom obojica su istaknuli dosadašnju dobru suradnju, uz želje da se, sada kada je prijateljstvo i službeni zaključeno, suradnja proširi na sve aspekte djelovanja ovih dviju samouprava.

“Nakon više međusobnih posjeta, a temeljem Odluke Gradskog vijeća, Grad Đurđevac je postao grad prijatelj s mađarskim gradom Csurgom. Želimo s Csurgom raditi na ostvarivanju zajedničkih interesa, unapređivanju međusobnih prijateljskih odnosa te promicanju suradnje na svim poljima, s posebnim naglaskom na suradnju u području razvitka gospodarstva, poljoprivrede i turizma, kulture, obrazovanja i sporta. Zajedno smo radili i na projektima prekogranične suradnje, a sigurno ćemo još dosta naučiti jedni od drugih. Želim zahvaliti i svim djelatnicima oba grada koji su međusobno surađivali i radili na projektima i razmijeni iskustava, a to nas je postojeće prijateljstvo zapravo i dovelo do ovog službenog potpisa”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon što su stavili svoje potpise na povelju o suradnji razmijenili su prigodne poklone. Uz brojne poklone gradonačelnik Janči je u znak prijateljstva gradu Csurgu poklonio i đurđevačku krušku trorotku koju su zajedničkim snagama posadili u parku.

Cilj ove suradnje je izgradnja, proširenje i produbljivanje prijateljskih odnosa te predstavljanje povijesnih i kulturnih vrijednosti, očuvanje i održavanje tradicije, kao i sudjelovanje u međusobnim događanjima.

Potpisivanju povelje uz gradonačelnika Jančija nazočilo je izaslanstvo Grada Đurđevca, Ivan Radoš vijećnik Gradskog vijeća, Gabriela Kralj Bartovčak vijećnica Gradskog vijeća i Martin Mahović voditelj Odsjeka za javnu nabavu.

Svečanost je okončana prigodnim domjenkom za sve uzvanike i goste, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: