POWERLIFTING NATJECANJE Koprivničanac Mario Lesjak osvojio prvo mjesto

Osvojio je prvo mjesto u kategoriji bench press seniora do 120 kilograma.

Fotografiju ustupio Mario Lesjak

U Zagrebu je proteklog vikenda održano powerlifting natjecanje, Kup Grada Zagreba u powerlifting natjecanju i bench press.

Na natjecanju je sudjelovao i Koprivničanac Mario Lesjak, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji bench press seniora do 120 kilograma.

“Natjecanje se nije odvijalo u smjeru kako sam želio, cilj je bio podići 200 kilograma. U prvom podizanju sam podigao 185 kilograma, drugo podizanje bilo je od 195 kilograma, no suci ga nisu priznali zbog greške u izvođenju. Naime, šipka mi nije išla ravno vodoravno već je malo visila na desnu stranu”, rekao je Mario.

Fotografiju ustupio Mario Lesjak

U trećem podizanju zbog pada koncentracije nije uspio ispraviti dosadašnje podizanje, pa mu je jedini uspješan lift bio od 185 kilograma.

Na natjecanju je bila prisutna i HZTA (Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping), a Mario je uz nekoliko sportašica i sportaša također pozvan na davanje uzoraka krvi za analizu prisutnosti zabranjenih sredstava u sportu.

“Ovo mi je drugi puta da sam bio pozvan na testiranje od strane te agencije, a samim time i prilika za potvrditi moje veliko ne dopingu”, zaključio je Mario.

Ne propustite: