Subota, 28. svibnja 2022.

Požar dimnjaka uzrokovao veliku štetu na krovištu i tavanu kuće 70-godišnjaka

Kako kažu iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, do požara je došlo uslijed prijenosa topline zidovodne cijevi na drveni okvir prozora, a koji se proširio na konstrukciju krova

Preporučujemo

U nedjelju je oko 10.25 sati na stambenom objektu u Pustodolu Orehovečkom u Krapinsko-zagorskoj županiji izbio požar na dimnjaku.

Kako kažu iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, do požara je došlo uslijed prijenosa topline zidovodne cijevi na drveni okvir prozora, a koji se proširio na konstrukciju krova što je uzrokovalo veliku štetu na krovištu i tavanskom dijelu kuće u vlasništvu 70-godišnjaka, piše Zagorje International.

“Dolaskom vatrogasaca na mjesto intervencije zatečen je požar čitavog krovišta u razbuktaloj fazi. Uz unutarnju i vanjsku navalu vatrogasci su morali raskrivati krov i odstranjivati ogradu i rogove jer je vatra zahvatila, uz grede i rogove i potkrovne daske te je čitavo krovište gorjelo ispod pokrova – crijepa, kao i materijal odložen na tavanu. Na žalost vatra je učinila veliku materijalnu štetu na objektu. Uz Zagorsku javnu vatrogasnu postrojbu iz Zaboka koja je bila s navalnim vozilom i pet vatrogasaca, požar je gasio Središnji DVD Bedekovčina s auto cisternom, velikim i malim navalnim vozilom te 15 vatrogasaca i mjesni DVD Brestovec Orehovički i Orehovica s navalnim vozilima i po pet vatrogasaca”, rekao je predsjednik DVD-a Bedekovčina Željko Odak.

Požar kuće u Pustodolu Orehovečkom
Foto: Facebook DVD Bedekovčina

Odak je istaknuo kako je tijekom gašenja požara bilo potrebno mnogo hrabrosti i požrtvovnosti te istaknuo svog zamjenika Andriju Goričkog koji je hodao po gorućem krovu, raskrivao mjesta kroz koja je gasio te motorkom rješavao nagorene rogove.

Požar je ugašen u 13.40 sati, a kako doznaje Zagorje International šteta je nekoliko stotina tisuća kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave