POZNATI DETALJI NESREĆE Vozio za vrijeme zabrane i s više od dva promila, biciklistu usmrtio dok je ležao na kolniku

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. travnja, oko 21.30 sati na županijskoj cesti u Čalincu, smrtno je stradao 34-godišnjak.

Ilustracija // Foto: Mario Perlok

PU varaždinska poslala je detalje očevida smrtnog stradanja bicikliste u Čalnicu.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. travnja, oko 21.30 sati na županijskoj cesti u Čalincu, smrtno je stradao 34-godišnjak.

Mladić u dobi od 26 godina upravljao je osobnim vozilom, za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede.

Uslijed utjecaja alkohola od 2.23 g/kg te neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa, prednjim dijelom i podvozjem vozila, naletio je na 34-godišnjaka koji je u tom trenutku ležao na kolniku i bicikl koji je bio pokraj njega.

Nesretni je 34-godišnjak preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije.

Općinski državni odvjetnik u Varaždinu odredio je obdukciju preminulog te obavio očevid zajedno s policijskim službenicima.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 26-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Za vrijeme trajanja očevida, do 1.15 sati, navedena dionica županijske ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima. (Izvor: Međimurske novine)

Ne propustite: