POZNATI KUHAR ‘OPELJEŠEN’ U RESTORANU NA RABU ‘Jad i sramota’; VLASNIK ‘Pa nije došao na ćevape’

Nikola Lesar, javnosti postao poznat kao pobjednik MasterChefa 2012. godine, već neko vrijeme živi na Tajlandu, gdje ima i svoj restoran. Nakon dvije godine stigao je u Hrvatsku i, kako kaže, odmah požalio. Račun u restoranu platio je više od 2700 kuna.

Nikola Lesar // Foto: Facebook Nikola Lesar
Nikola Lesar // Foto: Facebook Nikola Lesar

Nikola Lesar, javnosti postao poznat kao pobjednik MasterChefa 2012. godine, već neko vrijeme živi na Tajlandu, gdje ima i svoj restoran.

Ovaj 26-godišnji kuhar iz Međimurja nakon dvije godine vratio se u Hrvatsku, te se odmara.

Ipak, Nikolu je jako razočarao hranom koju je dobio u jednom restoranu u na Rabu kao i neljubaznim osobljem. Kao dokaz svega priložio je račun iz restorana te je to objavio na svome Facebook profilu.

– Onaj osjećaj kad se nakon dvije godine vratiš u rodnu zemlju i požališ to istog trena. Žlica maslinovog ulja 10 kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikad nije bila naručena, 80. Jad i sramota. I još kad ti vlasnik veli da ga boli kurac za tvoje nezadovoljstvo. Ovo je moguće samo kod nas. Sretno vam bilo prijatelji, ja do kraja svojeg odmora jedem paštetu na kruhu. Lokacija: Restoran Paradiso, Otok Rab – napisao je Nikola.

Nikola Lesar račun

Odmah se dobio hrpu komentara potpore, ali i nešto kritika.

Jutarnji list posjetio je navedeni restoran, te razgovarao s vlasnikom. Kaže da nikakvih problema nije bilo dok je Nikola s društvom jeo, ali ga je kasnije nazvao i žalio se.

– Nazvao me i počeo prigovarati. Pitao me kako sam mu sirove škampe mogao naplatiti po istoj cijeni kao pečene. Da se razumijemo, naručio ih je takve – sirove, to je gastronomski hit u Aziji, samo ne znam što je htio reći s tom opaskom za cijenu? Zar bi pečeni trebali biti skuplji zbog potrošena plina? Tražio je da mu vratim 50 posto novca, a ako to ne napravim, zaprijetio mi je da će mi uništiti lokal. Ne mogu shvatiti zašto se nije požalio na uslugu dok je bio u restoranu. Pa cijelo vrijeme sam bio ondje! Nakon što me napao preko telefona, pozvao sam ga dođe na večeru, da vidimo gdje smo, ako smo uopće pogriješili, ali i to je odbio. Gospodin Lesar je vidio cijene prije nego što je naručio, sve je transparentno. Uostalom, nije došao na ćevape i pomfrit. Ili je možda očekivao da ćemo ga častiti jer je TV zvijezda – ogorčeno i razočarano kaže vlasnik.

Nikola je već na svom Facebook reagirao na ovaj članak.

– Eto, jedna strana priče osobe koja pokušava spasiti svoj obraz. Novinari, tko je mene zvao iz Jutarnjeg za moju stranu priče? Pogledajte ocijene restorana na TripAdvisor stranici, te nezadovoljne komentare stotine stranaca koji tvrde isti problem. Primio sam potporu mještana Raba koji vrlo dobro poznaju vlasnika restorana, te poznatih hrvatskih chefova koji na profesionalnoj razini vide da cijene nisu normalne. Eto narode, pokaži sad kolika muda imaš podržati generaciju koja zapravo konačno želi doma nešto promijeniti – napisao je Nikola.

Izvor: Međimurske novine.

Ne propustite: