Subota, 3. prosinca 2022.

Poznati nevjerojatni detalji teške prometne nesreće na ‘Staroj zagorskoj’

Ukupno je četvero ozlijeđenih, od čega dvoje teže. Svi su prebačeni u Opću bolnicu Zabok na liječničku obradu

Preporučujemo

Poznati su detalji teške prometne nesreće na Staroj zagorskoj cesti.

Kako je izvijestila policija, u utorak oko 7.35 sati 43-godišnjak je upravljao osobnim vozilom marke Ford, krapinskih registarskih oznaka, a kretao se u ravnini mjesta Igrišće zapadnom prometnom trakom državne ceste 1 iz smjera sjevera, vožnjom u slijedu iza skupa vozila sastavljenog od teretnog vozila marke Mercedes, krapinskih registarskih oznaka, s priključnim vozilom kojim je upravljao 26-godišnjak.

Dolaskom do petog kilometra + oko 300 metara 26-godišnji vozač zaustavio je skup vozila uz istočni rub kolnika te je izašao iz teretnog vozila na zapadnu prometnu traku krećući se pješice uz lijevu stranu vozila kada je 43-godišnji vozač započeo radnju obilaženja navedenog skupa vozila, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu.

Tom prilikom prešao je vozilom na istočnu prometnu traku uslijed čega je na njegov osobni automobil naletjelo osobno vozilo marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 70-godišnjak istočnom prometnom trakom u smjeru sjevera.

Osobno vozilo registarskih oznaka marke Ford, krapinskih registarskih oznaka, odbačeno je u smjeru sjeverozapada te je naletjelo na 26-godišnjaka koji se u trenutku prometne nesreće nalazio uz lijevi rub skupa vozila.

Nakon toga, osobno vozilo marke Honda nastavilo je nekontroliranu vožnju istočnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka te sletjelo s kolnika i prednjim kotačima udarilo u betonski rubni kamen.

U prometnoj nesreći 26-godišnjak i 70-godišnji vozač osobnog vozila marke Honda teško su ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zabok.

Vozač osobnog automobila marke Ford i 66-godišnja putnica iz osobnog automobila marke Honda lakše su ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena također u toj zdravstvenoj ustanovi.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti