Petak, 19. kolovoza 2022.

Poznati su detalji stravične nesreće sa smrtnom posljedicom na koprivničkoj zaobilaznici

Od zadobivenih ozljeda na mjestu događa smrtno je stradao 87-godišnji vozač osobnog automobila Renault, dok je 20-godišnji vozač te 73-godišnja putnica i 75-godišnji putnik iz osobnog automobila VW lakše ozlijeđeni

Preporučujemo

Poznati su detalji stravične nesreće sa smrtnom posljedicom koja se dogodila u srijedu oko 10.55 sati u Koprivnici, na zaobilaznoj cesti nedaleko od trgovačkog centra Pevex.

Naime, 39-godišnji državljanin Ukrajine upravljao je skupom vozila – teretnim vozilom Iveco i priključnim vozilom Van Hool slovačkih registarskih oznaka, i to u smjeru Štaglinca.

Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom zbog nepropisne brzine kretanja vozila i neprilagođene brzine osobini ceste, gustoći prometa i stanju tereta koji prevozi, u kočenju je vozilom udario u osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 87-godišnji vozač i nepropisno se uključio u promet s Radničke ceste, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska.

Tom prilikom osobni automobil Renault je odbačen na središnju prometnu traku namijenjenu za skretanje ulijevo na Radničku cestu, a na kojoj su bili zaustavljeni osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 20-godišnji vozač i osobni automobil Renault, kojim je upravljao 48-godišnji vozač.

Od zadobivenih ozljeda na mjestu događa smrtno je stradao 87-godišnji vozač osobnog automobila Renault, dok je 20-godišnji vozač te 73-godišnja putnica i 75-godišnji putnik iz osobnog automobila VW lakše ozlijeđeni.

Očevidom je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici uz stručnu pomoć samostalnog sudskog prometnog vještaka i policajaca.

Tijelo je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obavljanja obdukcije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv osumnjičenog 39-godišnjeg vozača iz Ukrajine je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Za vrijeme obavljanja očevida, od 11 do 14.53 sati navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet te se on odvijao obilaznim pravcima Glogovac-Koprivnički Bregi-Koprivnica i obrnuto Starigrad-Draganovec-Bakovčice-Glogovac.

Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

- Advertisement -

Najnovije objave