Pozoj prvi na Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

Čakovečki powerlifting klub osvojio je devet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane medalje, zaključivši tako veoma uspješnu prvu natjecateljsku sezonu.

Foto: Powerlifting klub Pozoj Čakovec Facebook
Foto: Powerlifting klub Pozoj Čakovec Facebook

Čakovečki powerlifting klub Pozoj osvojio je prvo mjesto na Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu održanom 10. i 11. prosinca u Zadru. Čakovečki klub osvojio je devet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane medalje. Uz to osvojili su i pehar za apsolutnog seniorskog prvaka u powerliftingu i bench pressu, apsolutnog kadetskog prvaka u bench pressu i powerliftingu, apsolutni juniorski pehar u powerliftingu, apsolutni ženski juniorski pehar za treće mjesto u powerliftingu i apsolutni pehar za treće mjesto u bench press u master dva kategoriji.

Prvoga dana natjecanja održan je powerlifting, a zlatno odličje te rekord u mrtvom dizanju ostvarila je Ana Baša u pojedinačnoj konkurenciji te broncu u apsolutnoj kategoriji juniorki. Prvo mjesto osvojila je i Marina Horvat koja je ostvarila i dva rekorda u čučnju i mrtvom dizanju, a isto odličje osvojila je i Adise Gergić također s rekordom u mrtvom dizanju.

Natjecali su se i Erik Žižek, Tomas Novak i Dino Hraščanec. Erik je postavio novi državni rekord u bench pressu kojim je osvojio zlato u pojedinačnoj i apsolutnoj kategoriji kadeta. U istoj kategoriji Tomas je osvojio broncu, a Dino je u svojoj kategoriji bio drugi. Lovro Hamer i Roko Kranjec natjecali su se u kategoriji juniora. Roko je novim državnim rekordima u mrtvom dizanju i čučnju osvojio zlato, a Lovro je, unatoč ozljedi, bio treći.

Drugi dan održano je natjecanje u bench pressu. Zlatne medalje osvojili su Martin Slaviček i Stiven Ključarić, a srebrne Marin Goričanec, Mihael Krizman i Nikola Fic.

Najstariji član Pozoja, Ivan Lesjak, postavio je novi osobni rekord u bench pressu, čime je osvojio srebro u pojedinačnoj i broncu u apsolutnoj kategoriji.

Zanimljivo je kako se oba dana natjecao Goran Karamarković. Prvoga dana postavio je dva nova državna rekorda u čučnju i bench pressu te osvojio zlato u pojedinačnoj i apsolutnoj kategoriji. Drugoga dana nastavio je s berbom medalja, osvojivši još jedno zlato u pojedinačnoj i apsolutnoj kategoriji.

Ovim natjecanjem čakovečki Pozoj završio je prvu natjecateljsku sezonu.

Ne propustite: