PRAVI HEROJ Građanin zaustavio kradljivca u bijegu

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U utorak oko 17 sati u Čakovcu, prilikom šetnje Ulicom Vladimira Nazora, 75-godišnjakinji je s leđa prišao nepoznati muškarac te joj iz ruke istrgnuo torbicu u kojoj su se nalazili mobiteli, novčanik s osobnim dokumentima i novcem.

Nakon drske krađe počinitelj se trčeći udaljio s mjesta događaja prema Ulici dr. Ivana Novaka, gdje ga je u bijegu pokušao zaustaviti nepoznati građanin te je tom prilikom počinitelj odbacio ukradenu torbu sa stvarima i pobjegao prema Mlinskoj ulici.

U događaju 75-godišnjakinja na sreću nije ozlijeđena, a zahvaljujući reakciji građanina, nije nastala materijalna šteta.

Opis počinitelja: muškarac starosti oko 20 godina, slabije tjelesne građe, visine oko 170 centimetara, smeđe kratke kose, obučen u majicu dugih rukava svijetlo-maslinaste boje i hlače svijetlo smeđe boje, dok je na nogama imao obuvene tenisice svjetlije boje.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

“Zahvaljujemo građaninu na pravovremenoj i hrabroj reakciji, kojom je spriječio počinitelja u dovršenju kaznenog djela te ga molimo da se osobno javi u najbližu policijsku postaju ili na broj telefona 192, kako bi se prikupile sve relevantne činjenice o ovom događaju. Ujedno, mole se i ostali građani koji raspolažu s konkretnim saznanjima o ovom događaju da se jave u najbliži policijsku postaju ili nazovu na prethodno navedeni broj telefona”, poručili su iz PU međimurske.

Ne propustite: