PRAVIO SE PAMETAN Đurđevčanin pokušao pobjeći policajcima u Međimurju! Sada je jasno i zbog čega…

Riječ je o recidivistu...

Ilustracija // Foto: Mario Perlok

Interventni policajci u utorak 45 minuta nakon ponoći, u Zrinsko-frankopanskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa pokušali su zaustaviti osobni automobil marke VW Golf, varaždinskih registarskih oznaka.

Vozač automobila nije postupio prema upućenim zahtjevima policajaca da se zaustavi, već je nastavio s vožnjom. Nakon što je ipak vozilo zaustavio, 30-godišnji vozač pokušao je nastaviti vožnju, ali je uz primjenu sredstava prisile u tome spriječen te je potom, temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen.

Pregledom automobila pronađena su razna alkoholna pića i slatkiši, koji su zbog sumnje da su pribavljeni počinjenjem kaznenog djela privremeno oduzeti te se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Protiv 30-godišnjeg vozača s područja Đurđevca u Koprivničko-križevačkoj županiji podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu, prekršajnom odjelu.

Za prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1 do 1,5 promila, Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 5000 do 15000 kuna, za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) predviđena je novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te za prekršaj nepostupanja po znaku policajca predviđena je novčana kazna u iznosu od 3000 do 7000 kuna.

Ujedno, u konkretnom slučaju, ističu iz međimurske policije, za 30-godišnjeg vozača, a riječ je o recidivistu, u optužnom prijedlogu predloženo je da mu nadležni sud izrekne zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Zaštitna mjera primijenit će se kada vozač stekne pravo na upravljanje motornim vozilima B kategorije, preciznije, kada i ako položi vozački ispit.

Ne propustite: