PRED POSLOVNIM KRAHOM ILI? Oglasili su se i iz tvrtke Hangar 18: Nalazimo se u fazi restrukturiranja

Iz Hangara 18 kažu da će u dogovoru s bankama pokušati pronaći najbolje rješenje za postojeću situaciju...

Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

Prema pisanju portala Danica.hr, poznata koprivnička tvrtka Hangar 18 pred poslovnim je krahom.

Naime, kako neslužbeno doznaje, jedna je poslovna banka u utorak blokirala račun Hangara na višemilijunski iznos. Po svemu sudeći, to je samo početak problema koji očekuju prezaduženu koprivničku tvrtku koja ima više od stotinu zaposlenih.

OVO NITKO NIJE OČEKIVAO Hangar 18 pred poslovnim krahom?

Na novonastalu situaciju, koja se poput munje proširila medijskim prostorom, osvrnuli su se i iz same tvrtke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti…

“Nakon 15 godina uspješnog poslovanja, tvrtka Hangar 18 trenutno se nalazi u fazi restrukturiranja, a to znači da će u dogovoru s bankama pokušati pronaći najbolje rješenje za postojeću situaciju.

S druge strane, s obzirom na broj zaposlenih, djelatnosti s kojima se bavi i tržištima na kojima posluje, Hangar 18 će provesti određene organizacijske promjene i uvesti poboljšanja u poslovne procese. Svima je u interesu da tvrtka sa 100 zaposlenih opstane na tržištu i da dalje normalno funkcionira jer osim Hrvatske posluje u osam zemalja.

Tvrtka Hangar 18 d.o.o. osnovana je 2005. godine. Zahvaljujući jasno postavljenoj viziji, provođenoj strategiji i promišljenim ulaganjima Hangar 18 je tijekom svog poslovanja u vrlo kratkom vremenu izrastao iz male obiteljske tvrtke u najbrže rastuću IT tvrtku.

Glavni smjerovi poslovanja su: maloprodaja – kroz vlastiti lanac multi-brand IT trgovina pod nazivom H18 Megastore, veleprodaja, HPC vlastita računala i gaming te vlastita robna marka NOA (pametni telefoni, tableti i televizori).

Prema Deloitteovom izvješću, 2017. godine Hangar 18 je među 50 najbrže rastućih tvrtki u srednjoj Europi te drugu godinu zaredom među 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA). Hangaru 2018. godine dodijeljena je nagrada “Zlatna kuna” Hrvatske gospodarske komore za najuspješnije srednje poduzeće, a „Zlatnu kunu“ je dobio i 2014. godine za najuspješnije malo poduzeće.

H18 Megastore, Hangarov brend maloprodajnih trgovina elektronike, prisutan je na 14 lokacija diljem Hrvatske, i to u 11 gradova: Dubrovnik, Split, Šibenik, Rijeka, Karlovac, Zagreb (4 lokacije), Čakovec, Varaždin, Koprivnica, Đurđevac i Osijek te ima web trgovinu na adresi: www.megastore.hr. Ove godine su otvorena dva NOA brand storea, u Zadru i Šibeniku.

Dvije godine zaredom, NOA pametni telefoni dobitnici su nagrade “EISA Best Buy Smartphone”. EISA (Expert Imaging and Sound Association) ima članove u 30 zemalja iz Europe, Australije, SAD-a, Kanade, Japana, Indije i Kine. Već više od 35 godina ova organizacija svake godine odabire najbolje proizvode potrošačke elektronike”, istaknuli su iz ove poznate koprivničke tvrtke očito u velikim problemima.

Ne propustite: