PREDAVANJE I SJEDNICA U prostorijama Županijske uprave obilježen Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Okupljenima se na početku obratila predsjednica Antikorupcijskog povjerenstva Jadranka Lakuš, kazavši kako su predavanje i sjednica dio dobre priče kojom se želi doprinijeti borbi protiv korupcije te kako je početkom tjedna održana prva aktivnost, radionica pod nazivom Skini masku.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježen je danas, u petak, sjednicom Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije u prostorijama Županijske uprave.

Okupljenima se na početku obratila predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš, kazavši kako su predavanje i sjednica dio dobre priče kojom se želi doprinijeti borbi protiv korupcije te kako je početkom tjedna održana prva aktivnost, radionica pod nazivom Skini masku korupciji održana u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice.

– Povjerenstvo djeluje od 2014. godine te je jedno od rijetkih u Hrvatskoj koje ima aktivnost namijenjenu najmlađima. Naš kreativni natječaj Moja županija bez korupcije u kojemu je ove godine sudjelovalo 60-ak predivnih dječjih radova iz 15 škola, gdje smo vidjeli kako i djeca shvaćaju da je korupcija društveno zlo – dodala je predsjednica.

Dodjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za sudjelovanje u natječaju Moja županija bez korupcije održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca, od 19 sati u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Tom je prilikom Duje Prkut iz GONG-a predstavio istraživanje Percepcija loših upravljačkih praksi u lokalnim zajednicama te upravljanje korupcijskim i reputacijskim rizicima kroz akcijske planove lokalnih i područnih (regionalnih) jedinica.

Ne propustite: