PREDSJEDNIČKI IZBORI Evo kako prema preferencijama birača stoje Kolinda Grabar-Kitarović, Miroslav Škoro i Zoran Milanović

HRejting obuhvaća čak 1400 ispitanika, pa je statistička pogreška samo plus-minus 2,62%, a razina pouzdanosti 95%.

Foto: Luka Krušec

U HRT-ovom redovitom mjesečnom istraživanju HRejting objavljena je nova rang lista potencijalnih predsjedničkih kandidata.

Kolinda Grabar-Kitarović tako ima 28,5% glasova, Zoran Milanović 24,8%, a na trećem je mjestu Miroslav Škoro s 18,2%. Stoji to u podacima HRejtinga čiji su rezultati predstavljeni u Dnevniku HTV-a.

Poredak predsjedničkih kandidata je isti, a promjena je vidljiva u odnosima snaga. Prednost sadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović lagano pada.

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović uživaju gotovo identičnu potporu birača kao i njihove matične stranke. Mislav Kolakušić na četvrtom je mjestu s 8,6% glasova.

Od 2 do 4% glasova dobivaju tri potencijalna kandidata – Dejan Kovač 3,2%, Ivan Pernar 2,7%, Dalija Orešković 2,6%. Vlahu Orepića izabralo bi 1,3% birača, a Katarinu Peović i Tomislava Panenića neznatnih 0,5%. Na ostale potencijalne kandidate otpada 1,9% glasova birača, a neodlučnih je 7,1%.

Ako se usporede novi rezultati s onima dobivenima u svibnju, vidljivo je da je Kolinda Grabar-Kitarović izgubila 6,17 postotnih bodova, a gotovo isto toliko napredovao je Zoran Milanović – za 6,27.

Najveći napredak ostvario je Miroslav Škoro kojemu je potpora veća za 8,86 postotnih bodova. Prednost Grabar-Kitarović u odnosu na Škoru smanjila se s više od 25 postotnih bodova, na oko deset. Velik pad popularnosti bilježi Dalija Orešković, sa 6,71, na 2,62 posto.

HRejting obuhvaća čak 1400 ispitanika, pa je statistička pogreška samo plus-minus 2,62%, a razina pouzdanosti 95%.

Ne propustite: