Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Predsjednik udruge uhićen zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti, a pronađena je i droga

Predsjedniku udruge oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož

Preporučujemo

Zagrebački policajci su u noći sa subote na nedjelju u noćnim satima u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb proveli racije na području grada.

Na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici, tijekom racije inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i okupljenih 24 osoba u samom objektu.

Državni inspektorat je izdao mjeru usmene zabrane obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostoru, najkraće na 30 dana.

“U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona”, priopćili su iz zagrebačke policije.

Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka.

Predsjedniku udruge oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož.

Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem čl. 27. st. 2. i čl. 30. St. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena manja količina marihuane i speeda, te 42-godišnjakinja kod koje je pronađena drobilica s marihuanom.

Nad njima će zbog toga policajci iz Trnja provesti kriminalističko istraživanje.

Najnovije objave