PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG HSS-A MARKOVIĆ ‘U ludbreškoj regiji imamo sve više problema kao i u Međimurju’

Aludirao je na sve učestalije probleme koje stvaraju pripadnici romske nacionalne manjine...

Darko Marković // Foto: HSS Varaždinske županije

U Županijskoj palači u srijedu je održana 12. sjednica Skupštine Varaždinske županije koja je, kao što je i uobičajeno, počela aktualnim satom.

Među vijećnicima koji su s govornice uputili brojna pitanja čelnicima županijske vlasti bili su Darko Marković, predsjednik HSS-a Varaždinske županije, i Zvonimir Sabati, počasni predsjednik županijske organizacije stranke.

– Stanje sigurnosti u Varaždinskoj županiji je zadovoljavajuće, što moramo posebno zahvaliti našim policajkama, policajcima, njihovim nadređenima i, naravno, Policijskoj upravi Varaždinskoj. Međutim, poučeni iskustvima, odnosno onime što sam uočio u našoj regiji Ludbreg, to stanje policajke i policajci održavaju uz krajnje napore i ‘pucaju po šavovima’ zbog nedostatka policijskog kadra. Može li Varaždinska županija, odnosno župan Čačić, apelirati na Ministarstvo unutarnjih poslova da se odobri novo zapošljavanje policijskog kadra po našim policijskim postajama? Naime, neki problemi s kojima se suočavaju u Međimurskoj županiji počeli su se, na žalost, pojavljivati i kod nas u regiji Ludbreg. Mišljenja sam da i Varaždinska županija, kao i Međimurska, ima pravo tražiti od nadležnih institucija da sigurnost naših građana bude neupitna bez obzira na nove okolnosti – istaknuo je Marković.

Taj problem, osim u Međimurju, jest prisutan i kod nas, odgovorio je župan Radimir Čačić.

Podsjetio je na model Policija u zajednici koji je nazvao odličnim te dodao da bi bilo jako dobro takav projekt provoditi u romskim naseljima jer bi to, kako je istaknuo, pomoglo samim Romima.

Markovićevu je inicijativu župan ocijenio dobrom te obećao da će zatražiti od ministra da malo razmisli o povećanju broja policajca u zajednici u Varaždinskoj županiji.

Zvonimir Sabati // Foto: HSS Varaždinske županije

Vijećnik Sabati, pak, podsjetio je da će varaždinska Prva gimnazija od 9. do 11. listopada obilježavati svoju 383. godišnjicu.

– Svi smo manje-više upoznati s time koliko je uglednika, ne samo ovoga grada, županije, regije pa i šire, dala upravo varaždinska Prva gimnazija koju je završio i dobar dio vas ovdje. Vjerujem da svi imate lijepa sjećanja na to razdoblje, a sjećamo se i nedavne prezentacije na svečanoj sjednici Skupštine Varaždinske županije na kojoj je župan Radimir Čačić prezentirao koliko je objekata srednjih škola obnovljeno s visokim energetskim zaštitnim certifikatima. Vidim da stari dio gimnazije nije uređen, a to se odnosi na fasadu, stolariju i krovište. Bilo bi dobro da u slavljeničkom tjednu dobijemo dobre informacije namjerava li se i što napraviti, odnosno započeti kad je riječ o uređenju zgrade Prve gimnazije – kazao je Sabati.

Župan Čačić odgovorio je da situaciju prate i njegov zamjenik Tomislav Paljak i županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te da će rekonstrukcija krovišta i fasade Prve gimnazije biti u planu budućeg proračuna koji će se naći pred vijećnicima, kao i rekonstrukcija nekoliko drugih dvorana, istaknuli su iz HSS-a Varaždinske županije.

Marković i Sabati na sjednici varaždinske Županijske skupštine // Foto: HSS Varaždinske županije
Ne propustite: