Petak, 27. svibnja 2022.

Predstavili se kao bankari i policajci pa starijem čovjeku maznuli na desetke tisuća kuna

Ne sumnjajući u moguću prijevaru oštećeni im je predao novac, a nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru

Preporučujemo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem međimurskih policajca sumnja se da su trojica muškaraca u dobi od 41, 38 i 25 godina, ženska osoba (28) i nepoznata muška osoba počinili kazneno djela prijevare.

Terete se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca u Čakovcu, u Travničkoj ulici, i to na štetu osobe starije životne dobi.

Kazneno djelo su počinili tako da su najprije uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policajci koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje osobe imaju kod sebe.

Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policajcima koji će doći na njegovu adresu.

Ne sumnjajući u moguću prijevaru oštećeni im je predao novac, a nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave