Predstavljanje romana ‘Heretici’

U romanu Heretici, u fokusu njegova promišljanja, sudar je novih, iluzornih, i starih, okoštalih društvenih, religijskih ideja i sustava na tradicionalno katoličkom, hrvatskom tlu dvadesetoga stoljeća.

Foto: knjiznica-ludbreg.hr
Foto: knjiznica-ludbreg.hr

Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner” u Ludbregu u petak, s početkom u 18 sati, organizira predstavljanje knjge “Heretici”, Vladimira Jakopanca. Voditeljica programa je Lijdija Novosel, a u programu predstavljanja sudjeluju Ksenija Mihin, Snježana Hranić, Aleksandar Horvat, Stjepan Gradaček, Luka Petrač i Zoran Bernat, dok je za glazbeni dio programa zadužena Mirna Kosec. Predstavljanje romana Heretici, održat će se u Maloj dvorani baroknog dvorca Batthyany.

Vladimir Jakopanec, rođen je 1948. godine u selu Voća Gornja, u srcu Hrvatskoga Zagorja, a odrastao u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu. Studirao je engleski i hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu i teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Od 1987. živi i radi u Melbournu, gdje je dvadesetak godina vodio studio za restauriranje pozlaćenih antikviteta i skulpturu u bronci. Povremeno piše za hrvatski tisak u Australiji, a bio je i dugogodišnji urednik i voditelj hrvatskoga programa na 3mdr radiju u Melbourneu. Posljednjih godina radi kao nastavnik hrvatskoga jezika na Victorian School of Languages u Melbourneu.

U romanu Heretici, u fokusu njegova promišljanja, sudar je novih, iluzornih, i starih, okoštalih društvenih, religijskih ideja i sustava na tradicionalno katoličkom, hrvatskom tlu dvadesetoga stoljeća. Roman je zamišljen kao nesvakidašnja surova potraga za istinom i spoznajom. To su zapravo dvije priče iz dva različita perioda hrvatske povijesti. Iako vremenski udaljene, one se kako radnja odmiče, sve više približavaju jedna drugoj, da bi se na kraju srele i stopile u jednu intrigantnu priču o izgubljenosti i nadi, ljubavi i žrtvi, koje često prate svaku iskrenu potragu za istinom.

Ne propustite: