PREDSTAVNICE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica sudjelovale na važnoj konferenciji

Godišnja Etwinning konferencija s radnim naslovom "Za razvoj učitelja budućnosti" održana je proteklog četvrtka u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Fotografiju ustupila Renata Glavica

Godišnja Etwinning konferencija s radnim naslovom “Za razvoj učitelja budućnosti” održana je proteklog četvrtka u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec, Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica sudjelovale su u radu konferencije kao jedine predstavnice Koprivničko-križevačke županije, među 200-tinjak odabranih djelatnika predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele Republike Hrvatske.

Konferencija se sastojala od dva dijela, a temama je bila namijenjena početnicima odgojno-obrazovnih ustanova u području Etwinninga.

Prvi dio obuhvaćao je prezentaciju primjera dobre prakse uspješnih i posebno nagrađenih Etwinning projekata, te predavački dio koji je imao za cilj upoznati sudionike s načinima i mogućnostima koje pruža platforma Etwinning koja je zapravo korak prema kreiranju i realizaciji Erasmus+ projekata, a specifična je po tome što se sve odvija u online okruženju, točnije, Etwinning je zajednica škola u cijeloj Europi.

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga.

Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

U drugom dijelu konferencije sudionici su bili podijeljeni u tri različite radionice kroz koje su praktično učili o primjenama pojedinih “dijelova” Etwinning sadržaja na spomenutoj platformi.

Budući da Osnovna škola Koprivnički Ivanec već nekoliko godina sudjeluje u Etwinning aktivnostima i projektima, više puta su aktivnosti koje su učitelji provodili, nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete Etwinning projekata, te je ove školske godine pokrenula novi Etwinning projekt – kao dio svog školskog projekta – Upoznajmo druge kulture – Let’s meet other cultures, učiteljicama sudionicama je uz čast što ih je Nacionalna Etwinning služba koja djeluje pri AMPEU, odabrala za sudjelovanje, sudjelovanje bilo iznimno korisno, poučno i primjenjivo, što u radu na spomenutom projektu u kojem su uz Osnovnu školu Koprivnički Ivanec i partnerske škole iz Turske, Rumunjske i Italije, što u priprema za buduće izazove kroz prijavu projekata u Erasmus+ program.

Ne propustite: