PREHRAMBENE NAVIKE Đurđevački osnovnoškolci uživali u satovima kušanja zdrave hrane

Cilj je povećanje udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi.

Foto: Grad Đurđevac

U Osnovnoj školi u Đurđevcu, u sklopu projekta Školska shema, održani su sati kušanja mliječnih proizvoda (sireva), te voća i povrća. Projektom Školske sheme obuhvaćeni su svi učenici od 1. do 8. razreda.

Na satu kušanja mliječnih proizvoda sudjelovali su učenici 2. a razreda s razrednicom Ivanom Marić.

Tomislav Mesić iz Ministarstva poljoprivrede servirao je učenicima mliječne proizvode, a također su dobili i ocjenjivačke listiće na kojima su ocjenjivali proizvode koje su kušali.

Foto: Grad Đurđevac

Učenicima se svidio ovakav način prezentiranja zdrave hrane.

Nakon održanog sata kušanja mliječnih proizvoda, održani su satovi kušanja voća i povrća.

Ovog puta su sudjelovali učenici 5. c i 6. b razreda s učiteljicom Katicom Tomrlin i učiteljem Sašom Senjanom.

Djelatnici iz Ministarstva poljoprivrede servirali su učenicima tri sorte jagoda i ocjenjivačke listiće.

Foto: Grad Đurđevac

Zdrave prehrambene navike nastoje se promovirati omogućavanjem dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda školskoj djeci.

Cilj je povećanje udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi.

Također se nastoje oblikovati prehrambene navike djece u cilju ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Ne propustite: