PRESLAGIVANJA Kloštrani idu u MŽNL, Miklinovčani u Prvu ŽNL. I to nije sve…

Iako su završili na trećem mjestu Prve ŽNL, Kloštrani u viši rang idu zato jer su se oni prijavili, za razliku od prvoplasiranog Tomislava iz Drnja i drugoplasiranog Borca iz Imbriovca. Što to znači za rasplet, odnosno popunjavanja drugih, nižih liga. Jednostavno...

Slavlje nogometaša Miklinovca // Foto: Mario Perlok
Slavlje nogometaša Miklinovca // Foto: Mario Perlok

Sada je i službeno. Mladost iz Kloštra Podravskog od iduće sezone igrat će u Međužupanijskoj ligi Koprivnica – Bjelovar – Virovitica.

Potvrdio nam je to Danijel Lončar, tajnik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Iako su završili na trećem mjestu Prve ŽNL, u viši rang idu zato što su se oni prijavili za MŽNL, za razliku od prvoplasiranog Tomislava iz Drnja i drugoplasiranog Borca iz Imbriovca.

Mladost zadovoljava sve uvjete za viši rang, osim kvalitetne infrastrukture, imaju i dvije mlađe dobne kategorije u klubu. Imaju i publiku, a u okruženju imaju više klubova s kojima su stari rivali.

Nogometaši Mladosti iz Kloštra Podravskog // Foto: Facebook Mladost KP
Nogometaši Mladosti iz Kloštra Podravskog // Foto: Facebook Mladost KP

Što to znači za rasplet, odnosno popunjavanja drugih, nižih liga. Jednostavno. Miklinovec iz Koprivnice, kao drugoplasirani u Drugoj ŽNL, ide u Prvu ŽNL, kao i prvoplasirani Ferdinandovac.

– Konačni odgovor dat ćemo nakon sutrašnjeg (srijeda, op.a.) sastanka uprave, ali 99 posto je da idemo u Prvu ŽNL – rekao je Vlado Rus, tajnik Miklinovca.

Razloga za zadovoljstvo imaju i u Omladincu iz Herešina. Iako se činilo da će kao pretposljednji, uz fenjeraša Gornju Rijeku, ispasti u Treću ŽNL, odlazak Mladosti u viši rang, spasio ih je od toga.

U jedinstvenoj Trećoj ŽNL također je ostalo upražnjeno jedno mjesto, a popuniti bi ga trebala Drava iz Selnice Podravske. Drava je završila na šestom mjestu, ali u koprivničkoj skupini Treće ŽNL bilo je, uz križevačku skupinu, najviše klubova.

Zašto Drava, a ne križevački Radnik, šestoplasirani u tamošnjoj skupini Treće ŽNL? Zato što prvak križevačke skupine Kalnik nije imao uvjeta za Drugu ŽNL pa će iz te skupine u jedinstvenu Treću ŽNL pet klubova, kao i iz koprivničke (Podravec iz Torčeca plasirao se u Drugu ŽNL). Iz đurđevačke skupine, podsjetimo, u Drugu ŽNl je otišao Rudar iz Glogovca, a u jedinstvenu Treću ŽNL idu još tri kluba (njih je u ligi bilo samo sedam).

Ne propustite: