PREVARIO BANKU Direktor tvrtke iz Koprivnice ‘muljažama’ do 7,5 milijuna kuna

Banci je trebalo nekoliko mjeseci da skuži da je izigrana...

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Varaždinski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je kao osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke sa sjedištem u Koprivnici počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, kako se sumnja, on je u razdoblju od 1. ožujka 2019. godine, kada je predan zahtjev za realizacijom kratkoročnog revolving kredita u jednoj banci sa sjedištem u Zagrebu, do 2. kolovoza 2019. godine, kada je otkazan ugovor o navedenom kreditu, u gospodarskom poslovanju s ciljem da pravnoj osobi koju zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, u službene ili poslovne isprave koje je priložio zahtjevu za kredit, i to ugovor o ustupu potraživanja, izvod otvorenih stavaka trgovačkog društva i poslovne račune, unio neistinite podatke te svojim potpisom i službenim pečatom ovjerio takve isprave i uporabio ih kao prave.

Zbog svega toga dobio je kredit od čak 7,5 milijuna kuna, čime je banka lažnim prikrivanjem i prikazivanjem činjenica dovedena u zabludu i oštećena za taj iznos, a koji do danas nije vraćen.

Protiv 40-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ne propustite: