PRIČAONICA ZA NAJMLAĐE Bilo je tu pjesmica i brojalica do rješavanja straha od pedijatra

Tema je bila „Čarli je bolestan – Zdravlje djece“, a sudjelovalo je 66 djece i roditelja.

Foto: Grad Koprivnica

U subotu, 17. ožujka održana je još jedna Pričaonica za bebe i malu djecu do tri godine. Tema je bila „Čarli je bolestan – Zdravlje djece“, a Pričaonicu su vodile odgajateljice Gordana Bonta i Marija Sesvečan te diplomirana knjižničarka Petra Dravinski. Pričaonica je održana u okviru programa „Čitajmo od najranije dobi“, a u njoj je sudjelovalo 66 djece i roditelja.

Pri ovom susretu, gošća je bila Zorica Valentić, dr.med.spec.pedijatar, koja je djeci i roditeljima održala zanimljiva predavanja koja su tematizirala odlazak djeteta kod doktora, osobnu higijenu djeteta, strah od doktora i kako ga izbjeći, kako razviti finu motoriku, a roditeljima je davala i odgovore na razna pitanja.

Sve tri skupine polaznika Pričaonice kroz igru u kojoj su vodili plišanog vuka na pregled, mogli su se riješiti straha od odlaska na pregled kod pedijatra.

Ni ovoga puta nije nedostajalo pjesmica i brojalica za najmlađe, čemu su doprinijele odgajateljice, dok su knjižničari pripremili priručnike za roditelje koji pomažu u njegovanju zdravlja njihova djeteta kao i prigodne slikovnice na temu zdravlja, a koje se mogu pronaći i posuditi u Dječjem odjelu knjižnice.

Izvor: Grad Koprivnica.

Ne propustite: