PRIDRUŽITE SE I VI Sve što morate znati o prvom Koprivničkom polumaratonu

"Ove godine Atletski klub Koprivnica odlučio se na jednu veliku sportsku organizaciju pod nazivom 1. Koprivnički polumaraton uz pokroviteljstvo Grada Koprivnice. Trčat će se dvije utrke i to utrka od 21 kilometar i utrka građana od pet kilometara", rekla je Sonja Rušak.

Foto: Grad Koprivnica

Prvi Koprivnički polumaraton održat će se u subotu, 18. svibnja, a predstavljen je u petak u parku kod gradskog paviljona.

Pridružiti se mogu svi zaljubljenici u trčanje i rekreativci.

O detaljima utrke govorila je predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak.

“Ove godine Atletski klub Koprivnica odlučio se na jednu veliku sportsku organizaciju pod nazivom 1. Koprivnički polumaraton uz pokroviteljstvo Grada Koprivnice. Trčat će se dvije utrke i to utrka od 21 kilometar i utrka građana od pet kilometara”, rekla je Sonja Rušak.

Trasa utrka prolazit će gradskim ulicama uz najatraktivnije i znamenite objekte grada. Start i cilj obiju utrka bit će na Zrinskom trgu, a tamo će se u 13 sati održati i proglašenje najboljih.

Za najbolje u pojedinim dobnim kategorijama pripremljene su i nagrade, ali i nagrade za najmlađeg natjecatelja i natjecateljicu, za najstarijeg natjecatelja i natjecateljicu i za najbržeg Koprivničanca i Koprivničanku.

Predsjednica Atletskog kluba Sonja Rušak istaknula je da se svi zainteresirani za utrke mogu prijaviti preko internetske stranice stotinka.hr, te da je za sve prijave s uplatom startnine učinjene do 1. svibnja zagarantiran startni paket. Naravno, prijave su moguće i do samog dana utrke, ali one tada neće uključivati cijeli startni paket već samo startni broj i čip.

Startni paket za polumaraton sadržavat će startni broj, čip, dry fit majicu kratkih rukava, proizvod sponzora i bon za obrok, dok za utrku od pet kilometara sadrži sve isto osim bona za obrok.

“Sigurna sam, poznavajući rad Atletskog kluba Koprivnica koji je već organizirao nekoliko značajnih utrka, da će organizacijski ovaj događaj biti odrađen na nivou i da ćemo se svi ponositi njime”, istaknula je predsjednica Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević i zahvalila Atletskom klubu na trudu i angažmanu i Gradu Koprivnici na financijskoj podršci.

Na konferenciji ispred Grada Koprivnice novinarima se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Prije svega moram reći da smo izuzetno ponosni na rad naše Zajednice sportskih udruga koja i po aktivnostima i suradnji koju ostvarujemo, a mjerljiva je u sredstvima pa i po rezultatima, je jedna od najboljih u ovoj zemlji. Naravno da smo jako ponosni i na Atletski klub Koprivnica koji je odlučio napraviti jedan ogroman iskorak za atletiku kao sport u našem gradu, ali i za sam naš grad jer ovo je prvi koprivnički polumaraton, sigurno nešto što će odjeknuti puno dalje nego što su granice našeg grada i naše županije. Doista moram svim tim ljudima koji doprinose razvoju atletike u Gradu Koprivnici zahvaliti na velikom obolu koji daju ne samo za naš sport nego i za onu sintagmu „u zdravom tijelu zdrav duh“. Lijepo je imati takve ljude, lijepo je imati takve klubove i lijepo je naravno i nama s druge strane kad imamo mogućnost podržavati taj rad i podržavati doista velike, fantastične sportske priče i sportske projekte”, izjavio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Više o utrci i prijavama možete pronaći ovdje, a aatelitsku snimku staze s ucrtanom rutom možete vidjeti ovdje.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Ne propustite: