PRIDRUŽITE SE U održava se predavanje ‘Zdrava kralježnica na radnom mjestu’

Odazovite se ovom pozivu kako biste si olakšali probleme s kralježnicom, ako ih već imate, ili da spriječite njihovo nastajanje!

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Predavanje “Zdrava kralježnica na radnom mjestu” održat će se u srijedu u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”. Ovo se predavanje održava povodom Međunarodnog dana fizioterapije i fizioterapeuta, na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice, s početkom u 18 sati.

Predavanje će održati Petra Vrhovec i Andrea Matić, prvostupnice fizioterapije, a govorit će o sjedilačkom načinu života i manjku kretanja koji nose sa sobom razne tegobe. Najčešće posljedice takvog načina života su pretilost i ubrzane degenerativne promjene od kojih su najznačajnije promjene na kralježnici.

Ljudi danas većinu dana provode sjedeći – sjedi se na radnom mjestu, kod kuće, ispred ekrana… Kako bi se umanjile posljedice sjedilačkog načina života potrebno je radno mjesto ergonomski prilagoditi, te provoditi kratke vježbe istezanja i razgibavanja.

Predavačice će pokazati prilagođene vježbe razgibavanja i istezanja koje pojedinac može raditi na radnom mjestu kako bi sačuvao zdravlje svoje kralježnice.

Odazovite se ovom pozivu kako biste si olakšali probleme s kralježnicom, ako ih već imate, ili da spriječite njihovo nastajanje!

Ne propustite: